×
Home Cultuur Overzicht Mijn open kaart Informatie Kanskaart

WIJ SPELEN OPEN KAART

Museum de Fundatie is gewoon open, Hedon organiseert eind augustus een reeks buitenconcerten, Zwolse theaters heeft haar zomerstop ingeruild voor een uitgebreid zomeraanbod, voor gezinnen met jonge kinderen biedt Stadkamer een speciaal programma. Met andere woorden: wij zijn open en spelen deze zomer Open Kaart.

Met Open Kaart heeft cultureel Zwolle de handen in één geslagen en presenteren wij een divers en gevarieerd zomeraanbod. Sinds 1 juni is cultureel Zwolle weer open en op Open Kaart wordt het programma op een innovatieve manier ontsloten. Verwondering, verrassing, associatief en innovatief: cultureel Zwolle draait weer op volle toeren. Met Open Kaart laten we je op een andere manier kijken naar cultureel Zwolle: struin door het aanbod aan de hand van beelden, scharrel je favoriete programma’s bij elkaar of maak kennis met nieuwe vormen van cultuur. Op Open Kaart vindt je de krenten uit de pap van het culturele zomer aanbod van Zwolle, met film, muziek, kinderactiviteiten, exposities en meer. De klassieke concerten in het Academiehuis, de premières die Filmtheater Fraterhuis vertoond en in de nazomer de activiteiten van Anno en Zwolle Unlimited.

HOE WERKT PROTO OPEN KAART

Op PROTO Open Kaart snuffel je rond in ons aanbod, wanneer je iets interessant vindt vink je het ticket onderaan de pagina aan en zo stel je zelf je Open Kaart samen. Wanneer je voldoende leuke dingen hebt gevonden, bevestig je jouw keus en krijg je via je mail een overzicht van jouw keus, compleet met betaallinks naar de verschillende partners. Makkelijker kan niet!

Laat je je graag verrassen? Klik dan op ‘surprise me’ en wij stellen jouw programma samen, op een dag die jij aangeeft. Niets moet, alles mag: je krijgt 1 dag van tevoren een betaallink naar jouw programma en we beloven je dat je voor maximaal 20 euro per persoon een mooi aanbod krijgt.

FAQ

Is er nog meer te doen, dan te vinden op PROTO Open Kaart?

Jazeker, op Open Kaart vind je een selectie van het programma van cultureel Zwolle, bovendien worden er wekelijks nieuwe items toegevoegd. Het kan dus nooit kwaad om vaker op PROTO Open Kaart rond te kijken! Bovendien kan je bij de verschillende organisaties nog veel meer programma vinden, mocht je volledig geïnspireerd zijn door één van onze partners.

Hoe zit het met de maatregelen rondom COVID-19?

Iedere organisatie neemt haar eigen verantwoordelijkheid om de veiligheid en gezondheid van haar bezoekers te waarborgen. Op de websites van de verschillende partners vind je hier meer informatie over en wanneer je een definitieve reservering plaatst bij één van onze partners, ontvang je in veel gevallen een servicemail met meer informatie.

Moet ik betalen om gebruik te maken van PROTO Open Kaart?

Wanneer je jouw eigen Open Kaart hebt samengesteld, ontvang je een mail met betaallinks naar jouw eigen programma. Zo kun je snel en gemakkelijk jouw definitieve keus maken en zorgen dat je gegarandeerd een plek hebt.

PARTNERS

Academiehuis

Het Academiehuis is een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking. In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt kunst en cultuur een plek, worden meningen gedeeld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaats.

ANNO | Museum in de maak!

ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het heden, verleden en de toekomst. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen straks samen op één plek onder één naam. Verwacht wordt dat ANNO eind 2021 haar deuren opent aan de Melkmarkt in Zwolle. Tot die tijd kun je ANNO alvast meemaken en mee maken aan de Sassenstraat 11, Zwolle. Vanaf 2 september t/m 19 december 2020 is er de expositie Vrijheidsverhalen van Zwollenaren te beleven. Maak je mee en kom je ook jouw vrijheidsverhaal naar ANNO brengen?

De Stad Verbeeldt

Stichting De Stad Verbeeldt zet storytelling in fotografie, beeld en geluid op de kaart van Zwolle en Oost-Nederland. Er worden ieder jaar landelijke exposities, ateliers voor professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten, foto- en filmwedstrijden, stadsgesprekken en evenementen georganiseerd.

Filmtheater Fraterhuis

Bij Filmtheater Fraterhuis kan het publiek genieten van publieksfilms en artistieke films. Hiermee is er voor ieder wat wils bij het Fraterhuis, in de setting van een knus en authentiek filmhuis.

Hedon

Bij Hedon kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events. Met jaarlijks ruim 400 events in de meest uiteenlopende soorten en maten proberen we iedere muziekliefhebber te bekoren. Of het nu pop, rock, jazz, blues, metal of techno is wat je voorkeur geniet, in Hedon vind je altijd wel een event wat erbij aansluit.

Herman Brood Experience

Het museum bestaat uit 3 zalen boven de Herman Brood Experience en toont een brede collectie kunst en aanverwante werken van Herman Brood uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochters Lola en Holly en beide zussen Elly en Beppie Brood. Ook worden er regelmatig parafernalia en verzamelobjecten van fans getoond.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin bij Heino en Museum de Fundatie in Zwolle.

Stadkamer

In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes is onze hoofdlocatie. Hier kun je terecht voor alles wat Stadkamer te bieden heeft: lezen en lenen, taal, cultuur en onderwijs, en studeren en ontmoeten.

Zwolle Unlimited | Zwolle Nu

Zwolle Unlimited is een festival waarbij het publiek een kleurrijke mix van disciplines voorgeschoteld krijgt. Het festival moest in 2020 als gevolg van de coronacrisis worden doorgeschoven naar volgend jaar. In plaats daarvan presenteert de organisatie: Festival Zwolle NU Limited is erin geslaagd van 18 tot en met 20 september een gevarieerd en aanstekelijk programma neer te zetten vol verhalenvertellers, rootsmuziek, dans- en circustheater en dichtkunst/Spoken Word.

Zwolse theaters

Zwolse theaters bestaat uit Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Twee theaters waar vernieuwing, creativiteit en service hoog in het vaandel staan en die een verbindende rol hebben binnen de culturele sector. Het programma bestaat uit muziek, theater en show van landelijk niveau maar ook van lokale talenten.